Dit zijn de mooiste vaarroutes in Nederland

13-05-2024

Nederland is hét land als het gaat om uitgestrekte waterwegen en mooie vaarroutes. Van gezellige grachten in historische steden tot rustige rivieren door prachtige landschappen. In Nederland is er voor iedere vaarliefhebber en elke type schip een mooie route om Nederland vanaf het water te verkennen. De zomer komt eraan, dus de tijd om het water op te gaan nadert! In deze blog vertellen we over de mooiste vaarroutes in Nederland. Welke route(s) gaat u verkennen deze zomer?

Ontdek de Friese Meren

De provincie Friesland staat bekend om de uitgestrekte meren welke een mooie vaarroute zijn. Vanuit plaatsen als Sneek, Leeuwarden of Lemmer kunt u de Friese Meren verkennen. Het Sneekermeer, het Tjeukemeer of het Slotermeer, allemaal stuk voor stuk prachtige vaarroutes. Elke route leidt u langs gezellige dorpen, historische bezienswaardigheden en prachtige weilanden. Vergeet niet om onderweg aan te leggen en te genieten van wat de plek te bieden heeft. Wandel rond en ontdek lokale lekkernijen. Wist u dat u zelfs de Elfstedentocht varend kunt doen?

Gezelligheid op de Amsterdamse Grachten

Een van de meest iconische vaarroutes van Nederland en misschien wel van de wereld bevindt zich in het hart van de hoofdstad. Varen door de Amsterdamse Grachten biedt een uniek perspectief op de stad. Onderweg komt u smalle grachtenpanden en bruggen tegen die dateren uit de Gouden Eeuw. Als u door de grachten vaart, komt u langs bekende bezienswaardigheden als het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Let wel, hier kunt u niet varen met onze Linssen yachts, de Amsterdamse Grachten zijn enkel met sloepen toegankelijk!

De natuur in bij De Biesbosch

Voor natuurliefhebbers is de Biesbosch een waar paradijs. Dit uitgestrekte gebied ligt in de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en staat bekend om kronkelende kreken, rietvelden en wilgen die over het water hangen. Urenlang kunt u hier varen zonder iemand tegen te komen, al is dit in het hoogseizoen natuurlijk wel anders. Het gebied is ontzettend populair. Als u liefhebber bent van vogels, dan is dit ook een zeer geschikte locatie voor jou. De Biesbosch is de thuisbasis van vele vogelsoorten.

UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee

De Waddenzee is een uniek gebied dat wordt gekenmerkt door het dynamische getijdenlandschap. Het is niet voor niks een locatie van UNESCO Werelderfgoed! Tijdens laagwater vormen de uitgestrekte wadden een gebied waar u kunt wandelen en schelpen kunt zoeken en zelfs zeehonden kan spotten. Als het hoogwater is dan staan grote delen van het gebied onder water. Erg bijzonder! Vaar langs de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en ontdek de eilanden.

Watersporten aan de Loosdrechtse Plassen

Als u liefhebber bent van watersporten, dan is een bezoek aan de Loosdrechtse Plassen een absolute aanrader. Dit uitgestrekte meer ligt in de provincie Utrecht en biedt vele mogelijkheden voor zeilen, windsurfen, kanoën en nog vele andere watersporten. Helder water en groene oevers zorgen ervoor dat de Loosdrechtse Plassen een ideale bestemming zijn voor een dagje op het water.

Varen door rivier De Maas

Bij de mooiste vaarroutes in Nederland hoort zeker ook De Maas. De Maas is een van de belangrijkste rivieren van Nederland en biedt een prachtige vaarroute door het zuiden van het land. Vanaf de Belgische grens stroomt de Maas door steden als Maastricht, Venlo en Roermond. Dit zijn actieve steden waar u de historie en sfeer kunt proeven. Onderweg kom je de Maasplassen tegen. Dit zijn een reeks van kleine meren die zijn ontstaan door grindwinning. Vaak wordt er door bootliefhebbers gekozen voor het noorden van het land, maar de Maas is ook zeker de moeite waard. Wijngaarden, kastelen en een mooie natuur komt u onderweg allemaal tegen.

Een jacht huren bij Sanzi Yacht Charter

Klaar om de Friese Meren te ontdekken deze zomer? U kunt een jacht huren in Friesland bij Sanzi Yacht Charter en het water op gaan. Voor een geweldige luxe vaarvakantie hoeft u namelijk niet altijd ver te reizen. Het leuke aan een boot huren is dat de vakantie direct al begint bij Sanzi Yacht Club. U gaat onbezorgd op reis met een mooie, nieuwe boot met vele luxe opties. In onze vloot liggen verschillende boten van verschillende groottes en in afwisselende prijsklassen van het merk Linssen Yachts. Zo is er altijd wel een boot die bij uw situatie past. Heeft u vagen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!